3D ROBOTICS IRIS +

quadcopter drone

 

Welkom bij deze recensie van de 3D Robotics IRIS+ Quadcopter. Wil je graag de vliegbestemming van je quadcopter in kaart brengen en dat het je instructies volgt? Wil je alles kunnen aanpassen en veranderen als en wanneer het nodig is? Wil je dat je quadcopter je automatisch volgt tijdens het filmen? Als je ja knikt om alle of ook een van deze vragen, dan is de 3D robotics Iris+ de quadcopter wat je zoekt. Lees verder om het mysterie te ontvouwen achter de 3D Robotics IRIS+ multicopter.

De 3D Robotics IRIS+ Quadcopter is een totaal pakket voor al je vliegactiviteiten: alles wat je nodig hebt om foto’s en video opnames te maken vanaf unieke, onvoorstelbaare uitzichten. Voorzien van de wereldberoemde automatische piloot van 3DR (3D Robotics), zal de IRIS Plus op natuurlijk wijze automatisch vliegen naar de door jou gekozen bestemming en tegelijk een GoPro Hero 3 camera dragen of een ander cameramerk, gestabiliseerd door zijn twee-assige gimbal. Het is wendbaar en eenvoudig. Je kan handmatig besturen met de afstandsbedieningszender, maar je kan ook de high-tech 3PV Follow Me modus gebruiken, die van de IRIS+ drone een eigen “touch free” professionele cameraploeg maakt. En de tablet applicatie maakt het mogelijk om je vluchten absoluut moeiteloos te plannen en te beheren. Kun je er mee omgaan, dan kun je het zeker laten vliegen. De IRIS+ energiesysteem is goed voor een vliegtijd van 16 minuten, vol geladen, en je zal elke seconde willen benutten.

Weet wel dat de 3D Robotics IRIS+ Drone niet bedoeld is voor de zwakkeren van hart. Ondanks het feit dat de Iris+ quadcopter zo out-of-the-box (uit zijn doos) praktisch RTF (Ready-To-Fly) is, raden wij je aan om een beetje vliegervaring op te doen voordat je de 3D Robotics IRIS+ koopt. Deze drone heeft karakteristieke firmware nodig en vraagt om regelmatig te knutselen. Niettemin is de mogelijkheid om tussen verschillende instellingen en aanpassingen te kiezen iets dat de 3dr Iris+ apart maakt, voor sommige gebruikers de allerbeste drone. Ontworpen door Chris Anderson, de vroegere uitgever van WIRED, is de 3D Robotics IRIS+ gericht op hobbyisten en mensen die hun tijd aan de ontwikkeling en de vooruitgang van het product willen besteden. Lees verder om via deze recensie meer opwindende bijzonderheden te ontdekken over de 3D Robotics IRIS Plus.

drone met camera

Verbazingwekkend kenmerken van de 3D Robotics IRIS+

 

De ‘Geofence’ (geografische afrastering): Voor het stijgen, kun je de grenzen vastleggen voor de aankomende vlucht van de 3D-robotics Iris+ multicopter. Indien je en tegen een van deze grenzen aan vliegt, dan zal de drone uit zichzelf naar zijn oorspronkelijke startpositie keren. Dit kan een nuttige functie zijn tijdens je vliegtraining omdat het kan voorkomen dat een van je vluchten mogelijk uit de hand kan lopen. Je kan ook, met de ongecompliceerde tuimelschakelaar, de Iris+ quadcopter instrueren om op elk gewenst moment naar zijn oorspronkelijke startpositie terug te keren.

2. Assignment outlining (opdracht uitstippen): indien je precies weet waar je de Iris+ drone naar toe wilt laten vliegen, kun je voor een opdracht kiezen met de automatische piloot. Wanneer je met de Mission Assignment (missie opdracht) applicatie van 3d Robotics oefent, stel je simpelweg vantevoren in, aansluitend op je situatie, je flightpath (vliegparcours) en de waypoint (tussenpunt). Dan laat je de Iris+ quadcopter al het werk voor je doen.

3. Stel een Ground Control Midpoint (grond controle middelpunt) in: via de Android situatie/omgeving, kan de 3dr Iris+ live vluchtinformatie streamen naar je apparatuur of apparaat op het ingestelde middelpunt.

4. Chase The Leader (achtervolg de leider) aanpak: met het gebruik van Android apparatuur, beschikt de 3D-robotics Iris+ multicopter over een Follow Me (volg-mij) functie waardoor het je makkelijk kan volgen en mooie foto’s en video’s maken. Het kan zo worden ingesteld dat het om je heen vliegt, voor je uit of achter je aan en dat het blift filmen.

Montage van de 3D Robotics IRIS+ Quadcopter

De montage van de 3dr Iris+ is net als de montage van de DJI Inspire 1 vrij eenvoudig. Eerst de lithium-polymeer batterij opladen. De batterij wordt half opgeladen geleverd en moet je het absoluut volladen voordat je gaat vliegen.

De IRIS Quadcopter wordt geleverd met vier sets losse propellers. Het enige wat je hoeft te doen is dee propellers aansluiten en vastdraaien tot ze vergrendeld zijn. Wees niet bang als de losse propellers niet helemaal vergrendeld lijken, want de Iris+ drone is zo gebouwd dat het zelf op een natuurlijke manier de propellers vergrendelt voor de take-off.
Wij adviseren de handleiding van het product goed te lezen voor meer accurate richtlijnen/instructies.

 

Trainen om met de IRIS Plus Quadcopter te leren vliegen

De IRIS Plus heeft een van de meest stijlvolle van alle afstandbediening zenders die we hebben vergeleken tijdens onze quadcopters analyses. Misschien omdat het een copycat lijkt van een videogames afstandsbediening, maar zijn functionaliteit en performance zijn gebruikersvriendelijk en intuïtief.

De linker joystick beheert de ‘yaw’ (een draai maken) en de throttle (op en neer). Om de throttle te fine tunen, schuif je gewoon de linker joystick omhoog of omlaag en centreer het voor nauwkeurig driften en zweven. Om de drone te draaien (yaw), schuif je de linker afstandsbediening stick naar rechts of naar links en de quadcopter zal draaien zoals gewenst.

De rechter joystick beheert de roll (van links naar rechts stuuren) en de pitch (voor- en achterwaarts). In beide gevallen, zal de drone reageren aan hoe je de rechter joystick hanteert. Bij elke quadcopter hoort het dat wanneer je oefent om ze te leren beheersen, je in eerste instantie begint met kleine stappen, niet te hoog in de lucht, en het verder opbouwt vanaf dit punt.

Verschillende vlieg modi

De 3D Robotics IRIS+ heeft drie verschillende vlieg modi: de Hover modus (LTR) laat de Iris+ drone langzaam dalen en stijgen, zachtjes en dus ideaal voor de amateur vlieger, de standaardmodus (STD) laat je je vlucht handmatig besturen en de automatische modus (AUTO) laat je waypoints (routepunten) configureren waar deze drone automatisch naar toe zal vliegen. Er zijn meer vlieg modi dan we in de recensie hebben genoemd, waaronder altitude hold (hoogte houden), drift (driften) en circle flight (in cirkel vliegen).

3D Robotics IRIS+ Multicopter – Conclusie
De 3D Robotics IRIS+ Multicopter is een buitengewone Quadrotor geproduceerd door 3D Robotics. De gemiddelde score van 3D IRIS+, laat je raden of het de juiste product is voor luchtfotografie en filmen.