Blade 180 QX HD RTF Drone

quadcopter blade 180

 

 

De Blade 180 QX HD Quadcopter is een prima RC (remote control) quadcopter die vrijwel overal kan worden gebruikt en zijn accu is makkelijk opgeladen. Het is uitgerust met de SAFE technologie die drie vliegmodi bevat voor een aantal verschillende mogelijkheden. Elk quadcopter model heeft een ingebouwde HD camera met een gratis transmissiekanaal.

In de volgende exclusive recensie vind je de nodige informatie over de Blade 180 QX HD Quadcopter. Blade Helis is één dochteronderneming van Horizon Hobby Inc., het moederbedrijf. Hun specialiteit is de productie van hoge kwaliteit RC helikopters en quadcopters en hun populaire quadcopters lijn bevat de Blade 180 QX en de Blade 350 QX. Dit artikel gaat echter alleen over de Blade 180 QX.

 

Maak snel kennis met de Blade 180 QX

 

 • Model: Blade 180 QX
 • Model Naam: 180 QX HD RTF met SAFE (Blade 180 QX HD RTF)
 • Afmetingen: 11,5×11,5×3 inch (29,2×29,2×7,6cm)
 • Gewicht: 2,4 pond (907g)
 • Zender meegeleverd? Ja (functionele zender/ontvanger)
 • Veiligheid functie: SAFE technologie
 • Motor: 8,5 mm borstelmotor
 • Camera: E-Flite EFC-721 camera
 • Batterijen: 500mAh 1S 3.7V 25C LiPo batterij
 • Montage: (RTF) Ready-To-Fly (vliegklaar)
 • Vliegtijd: 15 minuten
 • Brandstof: Elektrisch
 • Ervaringsniveau: beginner, gemiddeld (aanbevolen) en expert RC vlieger

 

Blade 180 QX Quadcopter – Overzicht

Het hoofd distributie centrum van de Horizon Hobby Company is gevestigd in Champaign, Illinois, VS. Blade Helis is een dochterbedrijf van Hobby Horizon.

Hobby Horizon fabriceert een aantal verschillende producten, zoals RC vliegtuigen, auto’s, treinen, boten, de Blade 180 QX HD onderdelen en andere types afstandbedieningszenders. Het is een internationale distributie bedrijf, aanwezig in 50 landen over de hele wereld.

In deze recensie van de Blade 180 QX HD, zullen we het vooral hebben over de Blade 180 QX accu, de Blade 180 QX FPV (first person view), de camera, de vliegmodi, de vliegtijd enzovoort. Als je een spannend radiogestuurde quadcopter zoekt voor je verzameling, is de Blade 180 QX quadcopter het geschikte model. Deze kleine RC quadcopter is een goede vliegmachine speciaal ontworpen voor zowel beginners als ervaren RC vliegers. Andere populaire quadcopters van Blade zijn de Bblade 200 QX en de Blade 350 QX.

De firma Blade zegt dat de Blade 180 QX vergelijkbaar is met de Nano QX en de MQX modellen. Vergeleken met andere modellen zijn de propellers en de motor inderdaad dezelfde, maar het landingsgestel is hoger in verband met de ingebouwde camera. Omdat alle modellen met gelijke onderdelen worden geleverd kan een model gemakkelijk worden hersteld met onderdelen van een ander model. Dit is een uitstekende mogelijkheid indien je onderdelen wil verplaatsen van de ene naar de andere quadcopter. Wij adviseren je om deze hele recensie goed te lezen voor aanvullende informatie over de Blade 180 QX HD Quadcopter.

onbemand luchtvaartuig met video camera

Blade 180 QX – Afwerkingsniveaus

De Blade 180 Qx HD RTF Quadcopter is ontworpen om te werken met de RTF (ready to fly) zender, maar deze Quadcopter kan ook BNF (Bind-n-Fly) worden gebruikt als je geen investering wilt doen voor de RTF afstandsbedieningszender. De BNF Blade 180 QX kun je dan besturen met een compatibele zender die je in je bezit en bij de hand hebt.

 

Blade 180 QX HD – Drie vliegmodi

In dit deel van de recensie zullen we het over de drie verschillende vliegmodi hebben die beschikbaar zijn in de Blade 180 QX HD.

De Blade 180 QX HD quadcopter wordt geleverd met de SAFE Technology (Sensor Assisted Flight Envelope) en met drie vliedmodi, een voor de behendigheid en twee voor de stabiliteit. De lage hoek stabiliteit modus is de eerste vliegmodus en is ideaal voor het gebruik van de ingebouwde HD camera om luchtfoto’s en video’s opnames te maken.

De tweede vliegmodus (High Angle Stability Mode) biedt de vlieger veel vrijheid met het beheer van de Blade 180 QX HD quadcopter, ook voor meer agressieve vliegpatronen, maar deze specifieke functie is niet geschikt om flips te maken. Het heeft een beperking, maar deze modus laat je volledig vrij om te vliegen zoals je wilt.

Speciaal bedoeld voor ervaren RC vliegers die de ingebouwde HD camera willen gebruiken is er de derde vliegmodus (Agility Mode), maar dan zonder SAFE om te voorkomen dat de 180 QX flips of loopings maakt tijdens het videofilmen of het vastleggen van foto’s. Deze vliegmodus zorgt voor een stabiele, nauwkeurige vlucht van de Blade 180 QX HD Quadcopter. Er zijn dus drie verschillende vliegmodi waaruit je kan kiezen. Eerste keer gebruikers of beginnende RC vliegers worden de derde modus (agility mode) afgeraden.

 

Blade 180 QX Review – De ingebouwde EFC-721 Camera

De ingebouwde EFC-721 HD camera wordt geleverd met een aan/uit schakelaar die je aan of uit moet instellen voordat je de Blade 180 QX HD quadcopter laat vliegen. De ingebouwde camera kan bediend worden, in elke vliegmodus, via de afstandbedieningszender en je kan kiezen tussen foto’s maken of de video modus. De ingebouwde camera van de Blade 180 QX HD wordt geleverd met een 2 gig micro SD kaart om gegevens op te slaan.

De ideale montage is de HD camera met een klittenband te bevestigen. De camera kan ook op andere compatibele quadcopter worden aangesloten. De micro USB aansluiting stelt de eigenaar in staat om de camera aan zijn computer te verbinden om gemaakte foto’s en video’s te downloaden zonder dat je de Micro SD kaart uit de HD camera moet verwijderen. We hebben de Blade 180 QX Camera een “A” waardering gegeven vanwege de hoge resolutie foto’s en video’s die de camera produceert.

 

Blade 180 QX HD – Conclusie

Als je op zoek bent naar innovatieve functies en vliegmogelijkheden dan is de Blade 180 QX HD je ideale vliegmachine. Video’s opnemen en luchtfotografie zijn eenvoudig en betaalbaar. De 1.3 megapixel EFC-721 ingebouwde camera zorgt voor een bijzondere ervaring. Over het algemeen, is de Blade 180 QX Quadcopter uitstekend voor zowel beginnende als ervaren hobbyisten en krachtig genoeg om binnen en buiten te vliegen. Bekijk ook eens onze reivew van de Sky viper camera drone die in het zelfde segment vals als de Blade 180.