DJI INSPIRE 1 Quadcopter

onbemand vliegtuig

De meest geavanceerde RTF (ready-to-fly/vliegklaar) quadcopter die direct 4K video (UHD/ultra HD) biedt, is ongetwijfeld de DJI Inspire 1 quadcopter. Het 4K beeldvermogen, de scharnierende armen, de 360 graden gimbal (cardan) en de FPV (first person view) streaming in hoge definitie zijn allemaal koele functies die maken van de Inspire 1 drone van DJI een perfecte apparaat voor ervaren vliegers die een compleet RTF pakket overwegen. Met de Inspire 1 quadcopter heeft het innovatieve DJI niet alleen een nieuwe standaard gevestigd in de luchtfoto en video industrie, maar ook een hightech product voor professionele gebruikers geproduceerd.

De Dji Inspire 1 quadcopter is de jongste bijdrage van lucht video en fotografie specialist DJI op gebied van quadrotor drones. De DJI Inspire 1 quadcopter verschijnt precies negen maanden na de lancering van hun beroemdste drone, de Phantom 2 Vision Plus. De DJI Inspire 1 is een geheel nieuw quadcopter en niet bedoeld als een verbetering van de Phantom series. De Inspire 1 drone werd officieel gelanceerd en is leverbaar sinds 1 januari 2015.

drone met afstands bediening en brilZoals gezegd is de DJI Inspire 1 quadcopter in zijn geheel een totaal nieuwe quadcopter. De Inspire 1 drone is veel geschikter voor professionele luchtfoto opnames dan veel andere quadcopters en absoluut geen speelgoed. Het is natuurlijk zo dat alle gebruikers die een goede apparaat willen om lekker mee te vliegen en af en toe boeiende video’s op te nemen zullen het zeker een aantrekkelijk drone vinden. En, hoewel zijn specificaties perfect passen bij gebruikers die, voor de kost, professionele luchtopnames moeten produceren, kunnen we veronderstellen dat de Dji Inspire 1 succesvol zal zijn in de markt van zowel professionals als hobbyisten. Lees verder voor meer informatie over de DJI Inspire 1 drone!

De Dji Inspire 1 is, over het algemeen, een buitengewone drone en, ongetwijfeld, de beste quadcopter voor video opnames in de lucht. Het heeft 4K Ultra HD video, een verbazingwekkende gimbal voor de stabilisatie en een 360 graden draaiende camera, een zwenkbare frame die zorgt voor een onbelemmerd zicht en een applicatie die compleet is uitgerust om de vluchtpatronen te beheren en de telemetrie te verlenen. De hoeveelheid hightech mechanisatie in de DJI Inspire 1 quadcopter met 4k camera is verbazingwekkend. We prijzen het in het bijzonder aan als de perfecte quadcopter voor luchtfoto’s en video’s. Je zal je afvragen hoeveel dit voor jou kan betekenen en of dit wel ook voor jou de beste drone is. Het hangt allemaal af of je een extra € 3000 voor over hebt, want daarmee zou je misschien de allerbeste drone kunnen bezitten! (dit in betrekking tot de accessoires die beschikbaar zijn voor de DJI Inspire 1)

 

Het Dji Inspire 1 ontwerp

De Dji Inspire 1 wijkt af, met zijn superieure stijl, van de drones met een vaste frame. Hoewel opvouwbare landingsgestels reeds eerder werden geïntegreerd op een paar zeer geavanceerde octocopters en hexacopters, heeft DJI de manier gevonden om de landingsgestel inklapbaar te maken zonder teveel gewicht toe te voegen en zonder het product ingewikkelder te maken. Het frame van de DJI Inspire 1 is gemaakt van koolstofvezel. De twee armen die aan de romp vastzitten dragen de loodrecht hangende armen met de propellers waardoor het frame een H vormige structuur krijgt.

Door de frame constructie van de DJI Inspire 1 kunnen bovengenoemde armen de hangende camera en de body hooghouden tijdens de landing en laten zakken tijdens de vlucht voor een ononderbroken uitzicht.

dj drone ingeklaptHet innovatieve ontwerp van de beoordeelde DJI Inspire 1 wijkt duidelijk af van de typische “X” frame van quadcopters. We kunnen geen definitieve beoordeling geven of dit een voordeel is want we hebben het korte tijd in werking gezien. Het lijkt beslist erg bemoedigend. Het lost ongetwijfeld het probleem op van landingsgestel en propellers die vroeger in de weg zaten van de camera opnamehoek. Het is ook absoluut verfrissend om de omwentelingen van de quadcopter te volgen tijdens zijn vlucht!

Afgezien van de veranderlijke vorm en de propeller armen van de DJI Inspire drone, ziet de quadcopter werkelijk anders uit dan wat we hebben gezien op alternatieve modellen. De romp is hoog, smal en langwerpig, voornamelijk om de grote 4500mAh batterij te bevatten, zo lijkt het. Aan de voorkant en in het midden zit al het drijfwerk die de armen en het frame van de DJI Inspire drone doet functioneren en de elektronische componenten die de controle van de quadcopter en het videosignaal verwerken. De 4500mAh batterij wordt aan de achterzijde erin geschoven. Voor de nieuwe DJI Inspire 1 quadcopter, koos DJI voor een zwart/wit combinatie, duidelijk anders dan de DJI Phantom 2 Vision Plus.

Volgens onze Dji Inspire 1 beoordeling, is de design van de DJI Inspire echt mooi en past nieuwe, frisse concepten toe in de wereld van quadrotor helikopters.

DJI Inspire 1 camera en video

De gloednieuwe 4k videocamera is een van de meest verwachte mogelijkheden van de DJI Inspire 1 quadcopter. De camera en de lens hangen onder het centrale lichaam van de quadcopter op een 360 graden draaibare gimbal. De camera kan beelden opnemen in 1080p met 24-60 fps of in 4K met 24-30 fps. We hadden zelf een bredere fps (frames per second) range verwacht voor de 4K opnames, maar dit verandert niet veel aan de kwaliteit van het apparaat. De camera kan foto’s maken van 12 megapixels en de lens bestaat uit 9 elementen in 9 klassen. Bovendien is de camera van de DJI Inspire 1 voorzien van een 1/2.3″ CMOS sensor. Het gezichtsveld van de Inspire 1 video is 94 graden, duidelijk een groothoek lens dus, maar toch een beperktere hoek dan de fisheye die we gezien hebben bij sommige alternatieve systemen.

dj inspire 1De gimbal (cardan) en de camera zijn strak en zeer minimalistisch en het is ongelooflijk dat DJI een 4K videocamera kon passen in een ruimte zo klein en licht! De productspecificaties zijn zeer gunstig, maar, voordat we het videosysteem van de DJI Inspire 1 definitief beoordelen willen het in de praktijk verder testen en een door ons geproduceerde video nabeschouwen. Vergeleken met de Phantom 2 Vision Plus zijn de video instellingen van de Inspire 1 een grote stap vooruit. Toch hebben we niet de indruk gehad dat veel Vision Plus eigenaren een upgrade overwegen van hun apparaat, in ieder geval niet op korte termijn.

De Dji Inspire 1 drone die we beoordelen heeft nieuwe camera en video mogelijkheden en dit maakt de weg vrij voor nieuwe ideeën en experimenten in de quadrotor markt.

De Dji Inspire 1 opladen en de batterij

Hoewel DJI een nog grotere 5700mAh 22,8 volt batterij op hetzelfde moment op de markt heeft gebracht, wordt de nieuwe DJI Inspire 1 quadopter geleverd met de enorme 4500mAh 22,2 volt LiPo batterij. Opladen duurt ongeveer 60 minuten en een volle lading is goed voor ongeveer 18 minuten vliegen. De vliegtijd is niet naar volle tevredenheid omdat het 2 minuten korter is dan die van de Phantom 2 Vision Plus en elke minuut minder is jammerlijk als je veeleisend bent en lange video opnames wilt. Bovendien, voor een quadrotor met dit vermogen en grootte, is 18 minuten een beetje aan de zwakke kant en op hetzelfde niveau van concurrerende quadcopters die 4K opnames live kunnen streamen. We zijn ervan overtuigd dat veel consumenten een vliegtijd van ten minste 30 minuten hadden verwacht. Iets dat mogelijk had moeten zijn voor de Inspire 1, heren van DJI!

De DJI Inspire 1 quadcopter met 4k camera heeft een batterij die DJI heeft voorzien van een “grondig gecombineerd intelligente batterij opstelling” die zichzelf regelt. Het bepaalt je overgebleven vliegtijd terwijl je vliegt, het meet hoe lang de drone nodig heeft om naar de startpositie terug te keren en zal je op tijd waarschuwen en dat is eerlijk. De DJI Inspire 1 drone batterij geeft de spanning aan, houdt bij hoe vaak het voluit is geladen en helemaal leeg is geweest en geeft telkens de status van de batterij aan. Er is (nog) niets bekend over de prijs van een eventuele extra batterij, maar we weten dat ze kostbaar zijn.

De beoordeelde Dji Inspire 1 drone heeft een batterij en oplaad systeem die zeer praktisch zijn en ook zeer innovatief voor de quadcopter industrie.

De afstandsbediening

remote control voor dji inspire 1De nieuwe DJI Inspire 1 quadopter wordt geleverd met één afstandbediening, maar met de mogelijkheid om een tweede toe te voegen om het de gebruiker nog makkelijker te maken voor wat betreft het besturen van de quadcopter en als aanvulling op het beheer van de camera. De afstandsbediening zelf voelt redelijk eenvoudig, toch omvat het een geïntegreerde First-Person-View (FPV) streaming en biedt de mogelijkheid voor de aansluiting van een iPad mini of een andere mobiele apparaat die alles kan zien wat de camera ook ziet. HD beeldmateriaal tot 720p (niet in 4K kwaliteit dus) kan naar je mobiele telefoon wordt gestreamd via de DJI Lightbridge . Het beeldsignaal kan over een afstand van maximaal 1 1/4 mijl of 2000 meter.

Vliegen met de Dji Inspire 1

We zullen nog geen definitieve beoordeling geven over het werkelijke vlieggedrag van de DJI Inspire 1 drone omdat we nog geen mogelijkheid hebben gehad om de drone in de praktijk lang genoeg te ervaren. De technische analyse lijkt echter erop te wijzen dat de Inspire 1 Quadcopter is stabiel, krachtig en goed reagerend. Het heeft een mooie aerodynamica en biedt een bijzondere controle voor alle manoeuvres, onder meer als gevolg van de hightech GPS functie en een nieuwe sensoren technologie. Deze sensoren technologie maakt indoor toepassingen van de quadcopter mogelijk ook wanneer het niet aangesloten is aan de GPS (Global Positioning System). Deze drone kan je centrale punten herkennen, ook wanneer je in het rond manoeuvreert tijdens een vlucht en zorgen dat het onbeschadigd terugkeert naar zijn startpunt.

Bekijk ook onze review van de DJI Spreading Wings s1000