Syma X5C RC Explorers Quadcopter

witte drone

De Syma X5C Explorers quadcopter is een van de  best verkochte quadcopters op de markt. Dit model is zeer betaalbaar, lichtgewicht, gebruikersvriendelijk en biedt een geweldige vliegervaring. Zijn belangrijkste kenmerken zijn de 6 assige gyroscoop, de HD Camera, een lage stroomverbruik, verschillende controle niveaus voor de besturing, de technologie van Spectrum Technology en ga zo maar door. Voor een RC (radio/remote control) nieuweling of een beginnende vlieger is deze quadcopter ideaal o.a. omdat het goed compenseert het effect van lichte wind en kan daardoor menig salto’s en stunts uitvoeren. Kortom, dit is echt een type quadcopter die je nodig moet verkennen.

doow waar de syma drone in zitIn onze beoordeling zullen we toelichten waarom het leuk is om met de Syma X5C Explorers quadcopter te vliegen. Zijn prijs, ongeveer € 90,00  is absoluut de moeite waard, gezien zijn uitstekende vliegvermogen en de functies waarover het beschikt. De Syma X5C Explorers is vooral zeer geschikt voor nieuwelingen op het gebied van RC (radio/remote control), die de kunst van het vliegen (nog) niet geheel onder de knie hebben. Met de aanschaf van zo’n model kun je binnen een budget blijven en toch de beste quadcopter bezitten die je jezelf kan veroorloven voor dat geld.

In deze recensie van de Syma X5C quadcopter willen we dieper ingaan op zowel de positieve aspecten als de mogelijke teleurstelling die je moet weten voordat je daadwerkelijk eentje koopt. De beoordeelde Syma X5C 4 kanaal 2,4 GHz RC Explorers quadcopter is, vanwege zijn grote omvang van circa 9 inch (22,8 cm) vooral bedoeld voor outdoor (buiten) vluchten, tenzij je over een grote overdekte ruimte beschikt.

Het zijn vooral de kleine, lichtgewicht outdoor quads die de aanwezigheid van wind hinderlijk vinden. De meeste kleine quadcopter modellen kunnen, zonder enig probleem, tegen windkrachten van 5-10 mph (8-16 km/u). Hogere windsnelheden kunnen echter de oorzaak zijn dat je snel het controle verliest over de quadcopter en dat het beschadigingen kan oplopen. Dit proces wordt “Windsurfen” genoemd en je zou ermee rekening moeten houden bij het beleven van je hobby. Je kan de Syma X5C 2.4G 4 kanaal gerust laten vliegen bij een zachte wind, het zal je een hoop opwinding en plezier geven. We hebben veel video’s bekeken die gemaakt zijn met de Syma X5C en het is te zien dat deze quadcopter zeer stabiel blijft tijdens de vlucht. Wij raden je aan om de hele recensie te lezen om meer nuttige informatie te krijgen over de Syma X5C Explorers Quadcopter met camera.

De Syma X5C Explorers quadcopter is een stukje kwaliteit

Het ontwerp van de beoordeelde Syma X5C Explorers quadcopter ziet eruit als die van een dure DJI Phantom quadcopter zoals de Dji Phantom Vision of het FC40 Model. De componenten die het meest opvallen zijn de propellers, met LED verlichting, en de All-White (helemaal wit) body constructie. De meegeleverde propeller beschermers zijn ook zeer de moeite waard om te installeren. Ze zullen hun waarde bewijzen, zeker als het vliegen met een quadcopter iets nieuw is voor je.

Hoewel een reserve set propellers met het product wordt geleverd, onze advies is om nog een set te bestellen samen met je Syma X5C. Deze propellers zijn zeer goedkoop en kosten in de VS ongeveer 7 dollar (6,30 euro). Meer propellers achter de hand zijn altijd handig en voorkomen mogelijke frustraties als er iets mis gaat.

Sommige gebruikers waren een beetje teleurgesteld omdat de witte verf van hun toestel leek af te bladeren, maar dat blijkt een incident te zijn en geen algemeen probleem. De frame is goed gebouwd en sterk genoeg om plotselinge crashes tijdens het vliegen te weerstaan. De propeller beschermers verminderen ook de kans op schade in het geval van een botsing. Lees verder de Syma X5C Explorers recensie om zoveel mogelijk te weten over deze quadcopter.

De LED lampen onder het frame komen goed van pas bij nachtvluchten. De groene achter en de oranje leds voor. Overdag geven deze gekleurde lampjes echter weinig oriëntatie. Jammer genoeg kunnen deze lichten niet uit want dan zou je het batterijverbruik van je Syma X5C Explorers quadcopter kunnen verlagen.

Zijn strakke uiterlijk en de all white ontwerp maken de visuele oriëntatie met deze quadcopter inderdaad een beetje moeilijk. Het probleem kun je natuurlijk oplossen door de quadcopter niet te ver van je af te laten vliegen.

De afstandsbediening

In deze sectie hebben we het over de afstandsbediening van de beoordeelde Syma X5C Explorers quadcopter met camera. De meeste RTF (ready to fly/vliegklaar) quadcopters zijn voorzien van een handige 2,4 GHz radio zender die wordt geleverd met een aantal functies en voordelen.

De zender van de Syma X5C quadcopter zorgt voor een gebalanceerd vlieggedrag, heeft algemene navigatieknoppen, een knop voor normaal, een voor expert en een vooruit/achteruit knop.

Een specifieke video/camera knop is er niet, maar video’s en foto’s worden genomen door middel van de navigatieknoppen. Deze quadcopter heeft 7 functionerende functieknoppen. De afstandsbediening past makkelijk in je hand en heeft 4 AA-batterijen nodig om te functioneren. De AA-batterijen zitten niet in het pakket en moeten apart gekocht worden.

De camera

Camera die onder de syma drone zit Een van de belangrijkste componenten van de beoordeelde Syma X5C is zeker de camera. Vergeleken met andere mini quadcopters op de markt, levert de Syma X5C video’s en foto’s van behoorlijke kwaliteit. Het beeldmateriaal kan bewaard worden op de inbegrepen 2 GB micro SD kaart.

De camera van de Syma X5C quadcopter heeft een vaste plaats en kan niet worden verplaatst zoals je bij sommige duurdere modellen zoals de Dji Phantom Vision.

Met de meegeleverde schroevendraaier kun je wel de camera los koppelen en van de romp verwijderen. Zonder camera kan de Syma X5C quadcopter meerdere flips doen in de lucht zonder enig probleem. Tijdens de recensie, hebben we geconstateerd dat de Syma X5C Explorers, zonder het extra gewicht van de camera, sneller is en beter reageert op de besturing.

Conclusie

Vliegen met de Syma X5C quadcopter is over het algemeen echt leuk, leuk en plezierig. Het is zeer stabiel in de lucht dankzij de 6 assige gyroscoop. Stunts en flips zijn gemakkelijk te doen zonder complexe besturingsinstellingen. Hoewel niet 100% compleet, is deze quadcopter zeker de moeite waard vanwege zijn vele voordelen en de geweldige prestaties.

We waren niet echt weg van de all white kleurkeuze, maar dit is persoonlijk en dus geen echt probleem. De Syma X5C Explorers quadcopter is een goede drone en, met zijn prijskaartje van €89,95, betaalbaar en veelbelovend. De beoordeelde Syma X5C is naar onze mening een van de beste RTF quadcopters op de markt. Hiermee sluiten we onze recensie van de Syma X5C Explorers quadcopter af met de hoop je op weg te hebben geholpen bij het nemen van de juiste beslissing.  Jij kunt ook eens kijken naar de UDI U818A – 6 ASSIGE welke in het zelfde segment valt.