Mini drone

groene nano drone husban

Hubsan Q4

 • €39,99

KopenReview

kleine rode rc copter

Syma X11 Hornet

 • €69,95

KopenReview

kleine blauwe drone

CHEERSON CX-10

 • €29,99

KopenReview

mini quad copter qr1

TRAXXAS QR-1

 • €59,99

KopenReview

blauwe drone

PARROT ROLLING SPIDER

 • €79,99

KopenReview

rc car

PARROT JUMPING SUMO

 • €124,99

KopenReview

kleine witte drone

FUQI FQ777-124 Pocket Drone

 • €34,99

KopenReview

Dromida Kodo RTF

Dromida Kodo RTF micro drone met camera

 • €63,99

KopenReview

heli max quad copter

Heli-Max 1SQ V-Cam quadcopter

 • €129,99

KopenReview

Walkera Ladybird V2 QR Series

Walkera Ladybird V2 QR Series

 • €67,49

KopenReview

E-Flight Blade Glimpse FPV

E-Flight Blade Glimpse FPV

 • €174,99

KopenReview

heli max quad copter

Heli-Max 1SQ V-Cam quadcopter

 • €129,99

KopenReview

De toekomst van de kleine mini drones

Mini drones zijn kleine apparaten die op afstand kunnen worden bestuurd en die in staat zijn om gegevens aan de basis door te geven, zoals bijvoorbeeld live beeldmateriaal. Over het algemeen, worden ze in twee hoofdgroepen verdeeld, autonome vaartuigen en vaartuigen die op afstand worden bestuurd, maar de globale doelstelling van mini drones verschilt aanzienlijk. Door de onlangs aangepaste wetgeving kan het toenemende aantal kleine drones zorgen dat het zaken doen zoals we gewend zijn op fundamenteel niveau onherroepelijk zal veranderen.

 

Het massaal gebruik van kleine drones in de samenleving werd al eerder gedwarsboomd door de regels van de FAA (Federal Aviation Administration), maar de recente versoepeling van de wet heeft de groei van een nieuwe markt op gang gebracht. Binnen twee of drie jaar zullen de drones een veel grotere bekendheid genieten in ons dagelijks leven. Misschien zullen mensen, net als met alle nieuwe technologieën, enige tijd nodig hebben om met de drones vertrouwd te raken, hoewel het online bedrijf Amazon het proces misschien kan helpen versnellen.

 

De firma Amazon heeft, in de afgelopen maanden, haar plannen bekend gemaakt om drones te willen inzetten om haar klanten blij te maken met supersnelle levertijden, die de huidige tijden genadeloos zullen verpulveren. Door het vestigen van drone diensten in zowel Seattle als in het Engelse Cambridge, zullen Amazon klanten aankopen kunnen doen tot een gewicht van 2,3 kilo die dan binnen 30 minuten bij hun voor de deur worden gedropt. Deze baanbrekende technologie zal niet alleen dienen om indruk te maken op de klanten, maar ook om het publiek te helpen om meer vertrouwd te raken met de drones die, op hun beurt, een sterke stijging zullen zien van de productie van de kleinere modellen, de nano drones.

 

Ook al zijn we daar niet van bewust, spelen nano drones nu al een grote rol in onze samenleving. De grens tussen de VS en Mexico, bijvoorbeeld, wordt tegenwoordig grotendeels door op afstand bestuurde drones beschermd. Hoewel er nog altijd meer dan 18.000 agenten patrouilleren langs de 700 mijl (1120 km) lange hekwerk, zijn drones zoals de Predator een integrale deel van de operatie geworden, met de live beelden die ze streamen naar de trailers van de grensbewakers.

 

Het belang in drones neemt toe

Maar het belang dat de overheid heeft in drones eindigt niet hier. Het potentieel van onbemande nano drones wordt onderzocht en wetenschappers zijn nu al in staat om indrukwekkende resultaten te bereiken. Onderzoekers hebben recentelijk een video vrijgegeven die een aantal ongelooflijke prestaties toont die reeds zijn bereikt, in testomstandigheden, met het gebruik van nano drones. Op een esthetisch indrukwekkende display kun je naar vier nano drones kijken die met elkaar synchroniseren en als een eenheid gaan bewegen. Er wordt ook getoond dat ze sterker zijn dan hun afmetingen zouden doen denken. Je ziet ze tegen elkaar botsen en ook een tik krijgen van een onderzoeker, en toch hun vliegroute behouden.

Inderdaad, voor wat betreft de nano drones, is de mogelijkheid om een zeer duurzaam apparaat te produceren een centraal concept geweest vanaf het begin. Dr. Richard Guiler en dr. Tom Vaneck van Physical Sciences Inc. hebben jarenlang drones ontwikkeld die geen obstakels konden vermijden of niet bestand waren tegen extreme weersomstandigheden. Een lampje ging bij hun pas branden toen ze een vlieg tegen het raam zagen botsen en onverschrokken doorvliegen.

 

 

Deze nieuwe benadering, met het verkennen van de aerodynamica van gewone insecten, heeft geleid tot een overvloed aan nano en micro drones op de markt vandaag. De Nano Hummingbird, de Dragonfly Drones, en de RoboBee, ze volgen allemaal de richtlijnen uiteengezet door de insecten om ons heen en de resultaten zijn al behoorlijk indrukwekkend. Als we naar de toekomst kijken, is het duidelijk dat de nano drones een leidende rol zullen gaan spelen in ons leven.

Naast de nano drones zijn en er ook nog de kleine drones voor consumenten. Deze zijn dan wellis waar wat groter en minder geavanceerden dan de mini drones maar wel leuk speelgoed. Zo is er de kleine Hubsan Q4 de Syma X11 Hornet en PARROT ROLLING SPIDER om er maar een paar te noemen.

Zoals vaak het geval is, loopt het Amerikaanse leger vooraan met de technologie en heeft zijn sterke intenties bewezen om, waarschijnlijk al vanaf 2018, nano drones te integreren in zijn veelvuldige operaties. Het document “Unmanned Systems Roadmaps” , gesanctioneerd door het Amerikaanse Ministerie van Defensie, bevat plannen om zowel grond robots als vliegende drones te ontwikkelen. Het verklaart dat er in de zomer van 2013 al 10.000 drones onder hun leiding waren en, voor wat betreft toekomstige drones, wijst het ook naar onbemande apparaten voor op het water. Het is duidelijk dat het Amerikaanse leger zeer overtuigd is dat nano drones van groot belang zullen zijn in de komende jaren.

Toch is niet iedereen blij met deze snel ontwikkelende technologie. Sommige vinden dat met de mogelijkheid om beelden te overdragen via een apparaat dat zo klein als een insekt is, we een grote risico lopen dat onze mensenrechten worden geschonden.

“Zo’n apparaat zou vanaf een grote afstand kunnen worden bediend en worden uitgerust met een camera en een microfoon. Het zou boven op jou kunnen landen en, met zijn naald, een DNA monster nemen terwijl je denkt gestoken te zijn geweest door een mug. Of het zou een micro RFID traceer apparaatje onder je huid kunnen injecteren.

Gezien de ‘Big Brother’ theorieën, in de versnelling geraakt door een steeds ingrijpender cyberwereld en door incidenten zoals de lekken van Edward Snowden die de Amerikaanse spionage programma blootstelden, is het begrijpelijk dat de vooruitgang van de kleine drones met schroom wordt gezien door sommige groepen van de bevolking. Toch kunnen we niet ontkennen dat micro drones, indien juist gebruikt, kunnen en zullen een positieve aanvulling worden op ons bestaan.

Drone sport
Logo