Review van de Estes Proto X FPV nano drone

estes proto x

De Estes Proto X FVP is een van de kleinste quads op de markt. Hij wordt vliegklaar geleverd om zijn nieuwe baas de pret en opwinding van quadcopters vliegen direct te laten beleven! Door de geïntegreerde HD video camera van de gloednieuwe Proto X FPV quadcopter is het alsof je in de stoel van de piloot zit. De luchtvideo’s kunnen worden opgeslagen op de bijgeleverde geheugenkaart terwijl het scherpe HD beeldmateriaal draadloos wordt gestreamd naar een 4,5 inch scherm dat geïntegreerd is in de meegeleverde draadloze controller. Een gyroscoop zorgt voor de stabiliteit van deze drone die moeiteloos zowel binnen als buiten kan vliegen. Om de leesbaarheid van het display te verbeteren tijdens vluchten overdag, wordt zelfs een kap meegeleverd voor de scherm van de 2,4 GHz 6-kanaals afstandsbediening. Deze all in RTF (ready-to-fly/vliegklaar) combinatie bevat een USB oplaadkabel en een LiPo batterij en alles wat je verder nodig hebt om te filmen, vliegen en lol hebben! Plaats vier AA batterijen in de afstandsbediening en de quadcopter kan de lucht in!

Welkom op de Estes Proto X FPV Review. De Estes Proto X FPV quadcopter is een nano quadcopter die beeldmateriaal kan opnemen in HD kwaliteit. Hij ziet hetzelfde uit als de beroemde Proto X nano quadcopter, maar de Estes Proto X FPV is relatief groter dan zijn voorganger en verschillend, zowel voor wat de functies betreft als het design. Hoewel zijn video kwaliteit niet zo hoog is als die van een Parrot Bebop Drone of van een DJI Phantom, is de Estes Proto X FPV micro quadcopter RTF RC helikopter ideaal als je de mogelijkheid van HD video’s zoekt, maar ook een quadcopter wil die betaalbaar is. Lees voor meer informatie onze beoordeling van de Estes Proto X FPV quadcopter als je de aanschaf van zo’n drone overweegt.

 

 

estes mini

Estes Proto X FPV informatie en specificaties

Beleef de fascinerende elegantie van de first person view tijdens je vluchten en deel je ervaringen met collega’s en vrienden die ook de Proto X FPV quad van Estes bezitten. De 4,5 inch brede nano quadcopter is ready-to-fly (vliegklaar), heeft geen assemblage nodig en beschikt over een ingebouwde camera met een opname capaciteit van 30 fps en een resolutie van 720 pixels. De afstandsbediening van de Estes Proto X FPV is voorzien van een 4,5 inch LCD scherm en een geïntegreerde video ontvanger, waardoor je de Proto X FPV visueel kan laten vliegen, alsof je zelf erin zit.

Je kan je video’s via de camera opnemen en/of via de LCD scherm op je afstandsbediening en ze bewaren op een micro SD kaart. Een losse USB kaartlezer en een 2GB micro SD kaart zijn bij het pakket inbegrepen. Lees verder deze recensie van de Estes Proto X FPV als je graag meer informatie wil weten over deze RTF nano quadcopter.

Het vliegen met de Estes Proto X FPV wordt ondersteund door een geprogrammeerd managementsysteem, met veel mogelijkheden, die deze drone geschikt maken voor alle niveaus van deskundigheid. Standaard, wordt de vlucht van de quadcopter ondersteund door een aantal zelfstandige beveiligingen, die zelfs optreden wanneer de vlieger ondeugende manoeuvres maakt om hem eventuele problemen met de Proto X quadcopter te helpen overwinnen. Getalenteerde multirotor piloten kunnen de expert modus inschakelen om het potentieel van de Proto X FPV micro quadcopter RTF voluit te benutten. In deze modus kan de vlieger flips (salto’s) en andere stunts in de lucht uitvoeren. De Proto X FPV quadcopter is bestemd voor indoor gebruik, maar kan zonder problemen ook buiten worden gevlogen als er niet teveel wind is.

De Estes Proto X FPV wordt gevoed door een 650mAh LiPo batterij die een aansluiting heeft voor een USB lader. De draadloze controller werkt op vier AA batterijen die in het pakket zitten. Zie hieronder de uitgebreide product specificaties van de beoordeelde Estes Proto X FPV quadcopter.

Vliegklaar

estes fvpDe 2,4 GHz 6-kanaals radio controller, de afstandsbediening dus, is compleet en er is geen montage nodig. Het enige wat je nog nodig hebt zijn de vier meegeleverde AA batterijen. De 4,5 inch LCD scherm op de afstandsbediening biedt een realtime feed van de vlucht gezien vanaf de HD camera. Er wordt een kap geleverd om overdag, indien nodig, het zonlicht op het LCD scherm te weren. Let op: volg, voor je aan je luchtdoop begint, de pre-flight instructies in de Estes Proto X handleiding nauwkeurig op. De propellers van de Estes Proto X zorgen voor de take-off manoeuvre (het opstijgen).

First Person View

De ingebouwde 720 pixels camera in de Estes FPV quadcopter en het 4,5 inch full-color scherm op de afstandsbediening bieden samen een betoverende FPV (first-person view) ervaring vanuit de lucht. Je kan natuurlijk je vliegavonturen niet alleen kijken, maar ook opnemen en delen met collega’s en vrienden. Daarvoor heb je een USB kaartlezer en een 2GB micro SD kaart ter beschikking.

Opnemen vanaf de camera of via de afstandsbediening

Er zijn twee opties voor het opnemen van video’s: je kan de micro SD kaart in de afstandsbediening gebruiken of in de camera zelf.

Het voordeel, als je de draadloze controller gebruikt, is dat je ziet wat je opneemt en dat je, tijdens de opnames, kan pauzeren/stoppen wanneer je wilt. Het voordeel van opnemen/fotograferen vanaf de camera is de hogere kwaliteit (30 fps op 720p) en een beeld dat vrij is van mogelijke ruis die de radio kan veroorzaken. Het pakket bevat een enkele 2GB kaart, maar je kan zowel direct vanaf de camera als vanaf de afstandsbediening tegelijk opnemen als je een tweede kaart aanschaft.

Bekwame Flight Management System (vlucht managementsysteem)

Een 3-assige gyroscoop met drie versnellingsmeters geeft de de nodige informatie door aan het vlucht management systeem (een geïntegreerde computer) dat zorgt voor een stabiele vlucht, ook tijdens de meest uitdagende stunts en luchtacrobatiek.

estes proto x fvp op een handErvaren vliegers modus

In deze modus wordt de geprogrammeerde interventie van het managementsysteem beperkt zodat de vliegers die meer ervaring hebben op eigen inzicht de vele mogelijkheden kunnen benutten.

Flip modus

In de expert modus kun je de joystick gebruiken om de Estes Proto X FPV quadcopter snelle flips (salto’s) te laten doen in elke gewenste richting, voor, achter, links en rechts (zie de Estes Proto X FPV handleiding voor meer informatie) Let op: De Estes Proto X FPV zal geen flip doen als de batterij bijna leeg is.

Zeven LED lichten

Zeven geïntegreerde LED lichten (light-emitting diodes/ lichtuitstralende dioden) verhogen de opwinding van het vliegen en dienen ook om visueel contact te houden met de Proto X FPV RTF tijdens nachtvluchten.

650mAh 1S LiPo Batterij

De ingebouwde batterij wordt geleverd met een USB lader en je hoeft maar een voedingsbron te vinden om eenvoudig bij te laden. In het pakket zit ook een USB voedingskabel.

Reserve propellers

Er worden vier extra propellers meegeleverd bij de Estes Proto X FPV. Bovendien krijg je een unieke “U” sleutel erbij om de propellers los/vast te maken.

Estes Proto X FPV Micro Quadcopter – Conclusie

De Estes Proto X FPV Micro Quadcopter is een uitstekende drone. Je kan ook op internet kijken en je zal veel positieve berichten en opmerkingen vinden over de Estes X FPV quadcopter. Dit kun je doen om nog beter te begrijpen of deze drone, met zijn expert modus en de onvoorstelbare stunts die het kan uitvoeren, voor jou het juiste apparaat is.