FUQI FQ777-124 Pocket Drone RTF

indexDe FUQI FQ777-124 Pocket Drone RTF (ready to fly/vliegklaar) is ongetwijfeld een van de meest unieke mini drone modellen op de markt vandaag. Traditiegetrouw worden RC (radio/remote control) drones opgeladen via een externe voedingsbron (auto/muur opladers, USB laders, etc.). Maar niet de FQ777, die zijn energie uit de speciaal ontworpen opberghouder haalt die tevens als afstandsbediening fungeert. Ja, je leest het goed. De afstandsbediening wordt niet alleen gebruikt om de drone te besturen, maar is ook de plaats waar je de drone inlegt om op te laden. Dankzij deze functionaliteit, kan de FQ777 pocket drone altijd en overal worden gevlogen.

Een unieke apparaat

Ben je op zoek bent naar een leuke, betaalbare en unieke drone die perfect is voor alle ervaringsniveaus, kijk dan niet verder dan de FQ777-124 Pocket Drone RTF. Het feit dat de afstandsbediening van deze drone tegelijk een laadstation is en een opslagcontainer maakt hem zo geweldig. Dit zie je niet veel op de drones markt. Bovendien, kost hij slechts ongeveer 22 dollar (€ 20) en het is dus geen ramp als je hem per abuis laat crashen tijdens een van je vluchten.

De redactie is unaniem dat de FQ777-124 Pocket Drone van FUQI een van de meest onderschatte RC (radio/remote control) drones is op de markt. Hoewel hij niet bepaald een RC quadcopter is van super hoge kwaliteit, biedt de FQ777-124 heel wat voordelen die moeilijk zijn te vinden in andere quads met zo’n lage prijs. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

• Snelle oplaadtijd: De gemiddelde oplaadtijd van de FQ777-124 Pocket Drone is 20 minuten, stukken sneller dan andere RC drones van vergelijkbaar gewicht, grootte en batterij type. Waarom het zo is weten we niet, gezien dat hij zijn vermogen uit batterijen haalt en niet uit een stopcontact.
• Groot bereik: De maximale vliegafstand van deze drone is ongeveer 50 meter. De drones in zijn prijsklasse kunnen, over het algemeen, zo’n afstand niet afleggen. De Holy Stone M61X, die een prijs heeft van € 49 heeft bijvoorbeeld een bereik van niet meer dan 30 meter.
• Draagbaarheid: Dankzij de draagbare laadstation, kun je je drone in het park opladen, op het strand, overal eigenlijk, want je hebt geen stopcontact nodig.

Inhoud van het pakket

1 FQ777 mini pocket drone (inclusief een 3,7V 100 mAh/25C Lipo batterij)
1 Afstandsbediening
8 Propellers (2 sets)
1 Popeller beschermer
3 Landingsgestel (motorbescherming)
1 Handleiding
1 USB batterij lader

Nu gaan we ons meer verdiepen in de vliegkwaliteiten van de FUQI FQ777-

 

Vliegprestaties

De quadcopter vliegt zeer soepel en stabiel en het geluid dat hij maakt is iets anders dan die van de CX-10. We weten niet zeker of het aan het model ligt die we beoordeelden, misschien een beetje te scherp ingesteld, maar dit beschouwen we niet als een probleem. De hoeksnelheid is aanzienlijk beter dan die van de CX-10, maar niet zo gek als die van de Echine H8. We hebben het gevoel dat deze gewoon de perfecte yaw (hoeksnelheid) is.

Er zijn maar twee mogelijke snelheidsinstellingen. De lage snelheid ligt tussen de laagste en de middelste van de oorspronkelijke CX-10, perfect dus voor beginners of om te kunnen vliegen op je gemak. De hoge snelheid is iets sneller dan die van de CX-10 en is erg leuk om de drone agressief te laten vliegen. De automatische flips zijn ongeveer hetzelfde als de CX-10, met het verschil dat de FQ777-124 quadcopter, voor de flip, een korte uitbarsting heeft van het gas waardoor hij30-60 cm omhoog schiet voordat ie de flip doet.

Dit is veel meer dan de CX-10 doet en helpt je om voldoende hoogte te krijgen, maar je moet binnen voorzichtig zijn dat de quadcopter niet te dicht zit bij een plafond voordat je hem een flip laat doen. De headless modus (een methode waardoor je geen zorgen hoeft te maken over de orientatie) is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de CX-10. Het is zeer nauwkeurig en de hoeksnelheid blijft erg hoog. In tegenstelling tot de CX-10 is het eigenlijk zeer effectief en erg leuk om te gebruiken. De return home functie (terug naar het startpunt) wordt geactiveerd door de joystick naar achteren te trekken in de headless modus. Het werkt in of uit de headless modus, omdat de oriëntatie wordt gekalibreerd bij het opstijgen van de quad. Je kan de oriëntatie ook resetten door beide sticks omlaag naar de linker hoeken te schuiven.

De vliegtijden zijn vergelijkbaar met die van de CX-10, ongeveer 4-5 minuten bij normaal vliegen. Door slecht weer is het ons nog niet gelukt om het volledig bereik van de FUQI FQ777-124 te meten, maar andere reviewers die hem volledig hebben getest zeggen dat het iets korter is dan de CX-10. Weet dat er problemen waren met sommige PCB (printed circuit board/printplaat) versies van de CX-10, een klein tegenslag omtrent hun bereik en het zou dus kunnen dat deze quadcopter een verbetering brengt ten opzichte van hen. Een beperkt bereik is niet van invloed als je binnen vliegt, maar kan buiten heel vervelend zijn. Het bereik kan worden verbeterd door een kleine opening aan de bovenkant van het deksel te maken en daar de antenne laten uitsteken. Iets anders om rekening mee te houden is dat de LED kleuren zijn omgedraaid vergeleken met de CX-10 en dit kan dus verwarrend zijn voor de oriëntatie voor iemand die een CX-10 heeft gevlogen en daaraan gewend is. Maar dit is niet zo belangrijk voor mensen die het vliegen beginnen te leren.

De afstandsbediening

In de afstandsbediening zit alles wat je nodig hebt, behalve de usb oplaadkabel. Het heeft zelfs een aansluiting om onderweg bij te laden. We gebruiken die aansluiting toch maar niet omdat het ons 36 minuten kostte om op te laden vanaf de afstandsbediening. Dat is veel langer dan de 12 minuten die we nodig hadden met de USB kabel. Koop liever een goedkope powerbank (stroombank) om onderweg bij te laden.

De zender voelt solide aan en heeft mooie calibratie knoppen. De controle joysticks steken niet erg ver naar buiten. Dit is handig om te vervoeren, maar maakt het een beetje lastig te manoeuvreren als je gewend bent met een grotere afstandsbediening. We kozen om een aantal oude dx4e joysticks te gebruiken in plaats van de aanwezige kleine sticks. We hadden tijd en inspanning nodig, maar, met een schroefdraad in de plastic van de afstandsbediening, kunnen we nu eenvoudig de langere sticks plaatsen om ideaal te besturen en ze weer verwijderen om het makkelijk te vervoeren.

We vinden dat langere sticks zouden moeten worden verkocht als accessoires. Voor wat betreft de afstandsbediening, zijn onze enige twee klachten dat de polsband veel te klein is om op onze middelgrote handen te passen en de compartiment deksels moeilijk te openen zijn met je vingers. Dit is geen big deal en het maakt dus niet veel uit en we denken dat de polsband is ontworpen voor jonge kinderen voor het geval dat ze de afstandbediening laten vallen.

Conclusie

We hebben een grote waardering voor de hoeveelheid en kwaliteit van de accessoires en onderdelen die bij deze quadcopter zijn meegeleverd. Ook belangrijk, de meeste onderdelen zijn aanzienlijk goedkoper dan de reserve onderdelen van de CX-10. Het landingsgestel ziet er cool uit en voegt vrijwel geen gewicht toe. Het is waanzinnig licht, maar flexibel en dat komt goed van pas als je per abuis de quadcopter op een harde oppervlakte laat vallen tijdens het leren vliegen.

Het prijskaartje van 22 dollar (20 euro) wordt gewoon gerechtvaardigd door het feit dat de opberghouder van deze drone fungeert als zender en laadstation tegelijk. De vliegtijd van de FQ777-124 is misschien niet de beste die er is, maar deze quadcopter biedt wel een zeer fatsoenlijk bereik en nauwkeurige besturing. Beginners en gevorderde vliegers zullen zeker veel plezier kunnen beleven met de FQ777-124 Pocket Drone RTF quadcopter. Als dit niks voor jou is kun je eens op onze homepage kijken voor de beste aanbiedingen.