Hubsan Q4 Quadcopter review

mini drone van hubsan

 

Het is een waar genot om mee te vliegen en de prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend. Hij voelt veilig en stabiel en kan crashes en intensieve vluchten zonder al te veel consequenties doorstaan. Het is makkelijk om onder controle te houden en is responsief, snel en zeer duurzaam. Door zijn compacte afmetingen is dit een van de meest stabiele en veilige quadcopters. Het heeft een goede stuwkracht en komt moeiteloos op snelheid, maar wees voorzichtig wanneer je binnen vliegt. Op zoek naar de beste mini quadcopter? We raden je aan om deze Hubsan Q4 recensie voluit te lezen. Kortom, los van een paar kleine nadelen, heeft dit model “indrukwekkende” eigenschappen.

De Hubsan Q4 Quadcopter is ook bekend als de “Estes Proto X“, die werd geïntroduceerd in de herfst van 2013 en is precies dezelfde quadcopter.

De Hubsan Q4 Nano Quadcopter is een mini model, het meet slechts 45x45mm en is niet groter de Hubsan X4. De Hubsan Q4 is, met zijn omvang, waarschijnlijk een van de meest stabiele en wendbare quadcopters en zorgt voor een plezierig vliegervaring. Lees alle details om nuttige informatie te ontdekken over de hieronder beschreven Hubsan Q4 nano quadcopter met mini 2.4GHz radio systeem.

 

Kennismaken met de Hubsan Q4

  • Model: Hubsan Q4
  • Model Naam: Hubsan Q4 nano quadcopter met mini 2.4GHz radio systeem
  • Afmetingen: 45x45mm
  • Gewicht – 11,5 gram
  • Oplaadtijd – tien minuten
  • Batterijen: twee AAA-batterijen (niet inbegrepen)
  • Montage type: (RTF) ready to fly

De Q4 Nano Quadcopter is in de VS geïntroduceert en daar bekend als Estes Proto X (in alle andere landen is het gewoon de Hubsan Q4 nano mini quadcopter)

Het Hubsan bedrijf staat bekend om de productie van robuuste en duurzame quadcopters en ook dit model kan tegen harde klappen en een pittig behandeling. Het is mooi gebouwd en ontworpen om zijn gebruiker de meest onvergetelijke vluchtervaring te bieden die hij kan bedenken. De ingebouwde LED lampen geven een helder zicht en helpen je oriënteren, vooral in bijzondere omstandigheden zoals vliegen bij donker of binnenshuis bij onvoldoende verlichting. Indien nodig, zijn reserve onderdelen voor de Hubsan Q4 nano quadcopter goed beschikbaar en tegen een betaalbare prijs.

Meer dan een jaar heeft de Hubsan Company nodig gehad om deze mini quadcopter te ontwikkelen. Het werd allereerst in de Verenigde Staten geïntroduceerd en later hernoemd als Estes Proto X en/of Hubsan Q4 H111 Nano Quadcopter. De Hubsan Q4 nano mini is een goede kleine quadcopter die een echte plezier is om te laten vliegen. Dit model is ook een geschikte apparaat om RC (remote control) goed te leren beheersen voor iedereen die wel eens moeite heeft om in krappe ruimtes te vliegen. Het is ook een van de beste quadcopter voor binnen, maar het heeft geen propellers beschermers en de afstandbediening is een beetje aan de kleine kant. Het zijn dingen om te overwegen bij een vegelijking met de X4 model.

In de volgende deel van de Hubsan Q4 recensie zullen we de grondbeginselen van de Hubsan Q4 toelichten, zoals de Hubsan Q4 kalibratie, de Hubsan Q4 modi, de Hubsan Q4 onderdelen en ga zo maar door. Deze Hubsan Q4 recensie hebben we voor je gemak in diverse secties verdeeld. We gaan het ook over de Hubsan Q4 quadcopter verpakking hebben, de ontwerp, de vluchten, de batterij, de oplaadtijd en de afstandsbediening.

nano drone

 

Hubsan Q4 Nano Quadcopter  verpakking

De Hubsan Q4 Quadcopter wordt verkocht in een kartonnen doos, voorzien van alles wat je nodig hebt om te vliegen. De montage is van het RTF type (Ready To Fly), niet de BNF (Bind-N-Fly). In de verpakking worden handige accessoires mee geleverd zoals een extra set propellers, de afstandsbediening, een USB oplaadkabel en de instructiegids.

Deze quadcopter wordt veilig verpakt in een doos met een doorzichtige plastic raam waardoor je naar het product kan kijken voordat je het koopt. Alle Hubsan Q4 nano quadcopter onderdelen zijn wegegstopt en goed vastgemaakt aan de zijkant van de verpakking.

De professionele verpakking is ideaal voor de calibratie van de Hubsan Q4 ongeacht de aanpassingen die je wilt doen. De zorgeloze en makkelijke verpakking zorgt dat je ontspannen aan je RC vliegervaring begint, zonder dat je een complexe assemblage vooraf moet verrichten. Kortom, we waarderen de verpakking met een “B”.

 

Het ontwerp van de Hubsan Q4 Quadcopter

De Hubsan Q4 Nano Mini is een micro quadcopter van slechts 45x45mm en één van de kleinste quadcopters op de markt. Het weegt slechts 11,5 gram en past makkelijk in je handpalm. De frame van deze quadcopter is een printplaat en de elektronica en de besturing maken deel uit van de structurele assemblage van het model.

Gewoonlijk, wordt de Hubsan Q4 Nano Quadcopter geleverd met een kunststof frame, een combinatie van twee componenten om extra gewicht te besparen. De printplaat heeft een uitgeholde constructie, dus minder gebruikte materiaal en een laag totaal gewicht.

De propellers lijken van gewone plastic gemaakt en je kan ze gewoon met je duim aanbrengen of eraf halen. De Hubsan Q4 quadcopter heeft een standaard kernloze micro motor die zorgt voor een stabiele vlucht. De printplaat is verbonden met een 100mAh 3.7V LiPo accu, die je kan verwijderen en theoretisch vervangen met een andere. Op de bodem van de quadcopter is het officiële Hubsan logo te zien, bedrading voor de motor en de een aan/uit-schakelaar. Je kan ook de stekker van de accukabel zien op het achterste einde van de quadcopter model. De Hubsan Q4 calibratie is makkelijk gedaan met gebruikersvriendelijke navigatie en bediening.

In zijn geheel geven we het ontwerp van de Hubsan Q4 een “A”. De ingebouwde printplaat is ideaal en, ongeacht het lage gewicht, voelt niet goedkoop of kwetsbaar. Er zijn slechts weinig Hubsan Q4 reserve onderdelen, maar dit is een algemene uitdaging bij alle mini quadcopters.

 

 

Hubsan Q4 Review – Batterij en opladen

De Hubsan Q4 Nano mini quadcopter wordt geleverd met een 100 mAh lithium-polymeer (LiPo) batterij die ongeveer 5-7 minuten vliegtijd biedt, afhankelijk van je agressiviteitsniveau. De bijgeleverde USB lader heeft minder dan een half uur nodig om de batterij volledig op te laden.

Het enige nadeel van dit model is dat je de lipo accu niet snel eruit kan halen en met een nieuwe vervangen. Je zal toch moeten wachten tot het volgeladen is om weer te gaan vliegen. In enkele andere modellen, zoals de Hubsan X4 quadcopter, kun je gewoon de lege batterij met een volledig opgeladen vervangen en weer in de lucht zijn in minder dan een minuut. Toch blijft het, in het algemeen, een zeer goede quadcopter ongeacht de kleine minder belangrijke beperkingen. In deze Hubsan Q4 recensie geven we voor batterij en opladen een “B”.

Conclusie

Onze beoordeling werd bereikt na afweging van alle belangrijkste criteria die in aanmerking moeten komen voor een kwalitatief hoogwaardig product. Onze score is slechts een mening en kan dus van persoon tot persoon verschillen.

Deze drone is een goede keus voor als je binnen en om het huis wilt vliegen. Met zijn lage prijs en stevige constructie is deze droon geschikt voor beginners. Ook de CHEERSON CX-10 en de FUQI FQ777-124 zijn leuke drones voor binnen en om het huis.