PARROT MINI DRONE ROLLING SPIDER

De Parrot Mini Drone Rolling Spider is een lichtgewicht, compact drone model dat je met je smartphone kan besturen. Het is een goede zaak om deze recensie van de Parrot Rolling Spider voluit te lezen om de zeer nuttige details van de Parrot Rolling Spider te ontdekken. De firma Parrot had eerder veel succes met zijn populaire Parrot AR.Drone serie. Nu besloot Parrot de Rolling Spider begin Augustus 2014 op de US markt te lanceren, samen met zijn nieuwste innovatie de Jumping Sumo, een rollende robot lid van de mini drones familie van Parrot.

spider drone

Parrot Mini Drone Rolling Spider review

De Parrot Mini Drone Rolling Spider is een van de populaire innovaties van de firma Parrot, de maker van de AR.Drone 2.0. Het is een buitengewoon, ultracompacte drone die zeer geschikt is voor beginners. Het kan rollen en vliegen overal waar je maar wilt. Het ondersteunt Bluetooth 4.0 en je kan het besturen met je smartphone. Je kan ermee 8 minuten vliegen en diverse stunts uitvoeren met verschillende vliegmodi. Luchtfoto’s, ook selfies, zijn makkelijk te maken met de verticale mini camera. De Parrot Rolling Spider heeft een ingebouwde circuit-breaker (vermogenschakelaar) die de werking van de propellers onderbreekt in het geval van een plotselinge crash. Deze drone is gewoon fenomenaal.

Onze ervaring doet ons bevestigen dat het een goed ontworpen, makkelijk te vliegen, ultracompacte jumping drone is die je veel plezier en enthousiasme kan bieden. Hoewel de accuduur ons een beetje teleurstelt, dit wordt helemaal goed gemaakt door het grote aantal voordelen en functies. Deze Parrot Mini Drone Rolling Spider is altijd klaar om te rollen en te vliegen waar je ook wilt. Blijf deze recensie lezen om meer nuttige informatie te ontdekken die je nog niet weet.

Parrot, de maker van mini drones, is altijd innovatief geweest als het gaat om het maken van trendproducten van hoge kwaliteit. De Parrot Mini Drone is onlangs een fenomeen geworden, het spreekt beginners aan maar ook vliegers met een beetje ervaring. Het is beschikbaar in de kleuren blauw, rood en wit.

blauwe drone

Parrot Rolling Spider – Technische specificaties

Merk: Parrot
Afmetingen: 7.6×2.6×8.1in (19,3×6,6×20,5cm)
Gewicht: 1.9oz (53,86g)
Accu: 1 Lithium-ion accu (inbegrepen)
Modelnummer: PF723001
Technologie: FreeFlight 3 App voor iOS en Android – Bluetooth 4.0
Vliegtijd: Acht minuten
Oplaadtijd: 1 uur
Parrot Mini Drone Prijs: $ 140 (prijs kan veranderen afhankelijk van de fabrikant)

 

Rollen en vliegen met deze kleine drone

Deze Parrot Mini Drone Rolling Spider heeft net als de Walkera Ladybird V2 vier propellers, die flips van 360 graden mogelijk maken, en twee wielen aan weerskant. De wielen laten de Rolling Spider rollen langs plafonds en wanden en werken tegelijk als bescherming tijdens de vlucht.

De wielen kunnen eraf als en wanneer je het wilt. Ondanks zijn formaat, is de Parrot Rolling Spider makkelijk te manoeuvreren en zeer wendbaar, ook voor een beginner. Het is iets groter dan de Hubsan x4, maar ietsje kleiner dan de Syma X1.

Buiten moet je voorzichtig zijn omdat het makkelijik is om zich te laten meeslepen. Je moet ook opletten wanneer je de Parrot Rolling Spider te hoog laat vliegen op vol gas want je zou de verbinding met de afstandbediening kunnen verliezen omdat de Rolling Spider niet verder kan vliegen dan 66 voet of 20 meter.

Functies

In de automatische piloot modus compenseert dit model, via de gyroscoop en de accelerometer, de omgevingsomstandigheden zodat je kan concentreren puur op het vliegen. Zoals andere high tech drones, zijn de Parrot mini drones ontworpen en gepland om, in zweef modus, hun plaats en hoogte te behouden. Het betekent dat je geen zorg hoef te maken dat de drone weg zal draaien als je de afstandbediening loslaat. De Parrot Rolling Spider is zeer geschikt voor kinderen, die liever binnen vliegen, en is zo extreem licht dat het geen aanzienlijke schade kan veroorzaken.

Besturing

Door gebruik te maken van Bluetooth 4.0 kan de Parrot Mini Drone Rolling Spider worden bestuurd met FreeFlight 3, een applicatie voor smartphones. FreeFlight 3 heeft voorgeprogrammeerde acrobatische stunts en trucs zoals flipping, rolling, barrel rolls (rotatie ten opzichte van horizontale as)) en back flips (achterwaarts) die te doen zijn met een paar kliks. Dit maakt het een fantastische hobby en het tijdverdrijf van je leven.

De camera

In tegenstelling tot andere drones, heeft de Parrot Rolling Spider een ingebouwde camera. Toch is deze camera niet ideaal voor professionele luchtfotografie. De kwaliteit is een beetje laag, het kan alleen opnames maken van 0,3 megapixel. De camera is onder de drone geplaatst en naar beneden gericht. Het maakt alleen 2D opnames, 3D is niet ondersteund.
De positie van de camera helpt de drone aan meer vliegsnelheid en stelt je in staat om regelmatige momentopnames te maken.

Vliegtijd

De vliegtijd van de Parrot mini drones is 6 minuten met wielen en 8 minuten zonder. De volledige oplaadtijd van de Rolling Spider ligt tussen 60 en 90 minuten, iets langer dan een quadcopter, maar vergelijkbaar met die van de meeste mini quadcopters op de markt.
Om langer te kunnen vliegen zonder dat je de accu weer moet opladen, kun je een extra accu kopen. Een tip die we je mee willen geven via deze recensie.

 

 

Conclusie

We willen graag een van de kenmerken van de Parrot mini drone met camera benadrukken, namelijk dat je het met stickers kunt personaliseren. Het lijkt misschien een gimmick, toch zijn er veel de kinderen die dit zeer gaaf vinden. Opties om te personaliseren zijn bijvoorbeeld stickers van vampier tanden, snorren en knarsende tanden. Er kunnen binnenkort meer sticker opties beschikbaar komen.

Voor dit model kun je uit drie verschillende kleuren kiezen.

De Parrot Rolling Spider is behoorlijk verslavend, prettig en makkelijk te vliegen. Het biedt grote behendigheid en een geweldige bediening. Dat gezegd, kan dit model de populariteit van zijn grotere broer de Parrot AR.Drone niet evenaren omdat het een andere klasse is die veel waardering geniet op de markt. Voor wat betreft de besturing via smartphone en zijn vliegtijd is deze drone ongetwijfeld beter dan andere drones voor beginners.