Syma X11 Hornet RC Quadcopter

kleine drone in hand

Het is weer raak met de introductie van de X11 Mini Quadcopters serie van Syma Toys, namelijk de Syma X11 Hornet, zonder ingebouwde camera, en de X11C (Air-Cam) die voorzien is van een camera die HD (hoge resolutie) video’s kan opnemen en luchtfoto’s vastleggen, met de hand of via de radiozender van de afstandsbediening. Quadcopter fans zullen de nieuw geïntroduceerde Syma X11 serie ongelooflijk goed vinden! Vanwege de

6-assige vier kanaals gyro en de 2,4 GHZ zender van de afstandsbediening die voor stabiliteit en controle zorgen. En omdat het onverwoestbaar is en licht en iedereen kan er gewoon mee vliegen! De X11 is verkrijgbaar in zwart, rood en wit en zijn aantrekkelijke LED lichten zorgen voor een geweldige ervaring tijdens vluchten in het donker. De 4CH 6-assige gyro functie zorgt voor meer balans om zowel buiten als binnen te kunnen vliegen.

Syma X11 – Beoordeling

Syma is een prominent bedrijf vanwege zijn goedkope quadrotor en wordt, als merk, vaak aanbevolen aan iedereen die geïnteresseerd is in quadcopter gerelateerde vrijetijdsactiviteiten. Zijn beroemdste modellen – de Syma X5 en X1 – zijn te groot om binnen te vliegen, dus hebben we hier onze aandacht op de kleinere Syma X11 of Syma X11 Hornet gericht. Dit model heeft standaard propeller beschermers waardoor de quadcopter prijs gelijk is als andere bekende soortgelijke producten zoals bijvoorbeeld de Hubsan X4. Onze Syma X11 recentie en waardering zal de Syma X11 RC Quadcopter uitgebreid toelichten om je te helpen beslissen of deze SYMA x11 r/c quadcopter geschikt kan zijn voor je snelle vloot.

Syma X11 – Aan de slag

 • Model Naam: Syma X11 R/C Quadcopter – rood
 • Officiële Website van de fabrikant: www.symatoys.com
 • Reserve onderdelen: 1 schroefedraaier + 1 propeller
 • Opladen: kan op 2 manieren (controller & USB)
 • Oplaadtijd: ongeveer 40 minuten
 • Batterij: 3.7V150mAH lithium-polymer
 • Vliegafstand: ongeveer 40 meter
 • Vliegtijd: 5-7 minuten
 • Controller: 2,4 GHz Spread Spectrum Technology Controller
 • Vlieg modi: Binnen en Buiten
 • Afstandsbediening: Inclusief
 • Syma X11 Camera: Niet inbegrepen (geen ruimte voor de camera)
 • Syma X11 onderdelen beschikbaar? Ja

 

Hoofdpunt van de basis Syma X11

De Syma x11 r/c quadcopter is een mini stretch quadrotor – klein genoeg om binnen te kunnen vliegen, maar niet zo klein als de nano types.

Bestaat uit:

 • Syma X11 Quadcopter met geïnstalleerde propeller beschermers
  • Afstandbedieningzender – het kleine type met “thumb control” (duim controle)
  • USB-lader en 3,7V Lipo (200 mah) accu
  • Extra set van propeller beschermers

Gewicht:

 • X11 zonder propeller beschermers of batterij = 26 gram
  • Accu = 7,1 gram
  • Propeller beschermers = 2,3 gram
  • Vlieggewicht met propeller beschermers 35,4 gram

Zoals vele mini quadcopters, gebruikt de X11 tandwiel aangedreven motoren. Dit is goed voor grotere propellers en een betere balans tijdens het vliegen.

 

Syma X11 – Voorbereiding

Het duurt ongeveer 35 minuten om de meegeleverde Lipo (200 mah) accu volledig op te laden met de meegeleverde USB lader.
Maak de kleine phillips schroef (een kruiskopschroef) los aan de achterzijde van de afstandsbedieningzender, schuif de batterijklep naar beneden en plaats vier AA-batterijen. Controleer dat de zender werkt, plaats de batterijdeksel terug en schroef het vast.

Als de accu volledig is opgeladen (wanneer het rode lampje dooft op de USB lader), plaats de LiPo accu van de Syma X11 RC Quadcopter in zijn behuizing. Druk het zover mogelijk – tot het “lipje” verschijnt dat de accu op zijn plaats houdt tijdens de vlucht.

Bevestig het geheel aan de quadrotor en leg deze op een vlakke grond. De LED-lampjes knipperen. Zet nu de afstandsbedieningzender aan – hou het zo voor een paar seconden – en schuif met de linker joystick (gas) tot de hoogste positie en dan naar beneden tot de laagste. Je zal een pieptoon horen die erop wijst dat de SYMA X11 quadcopter verbonden is met de TX (de zender van de afstandbediening) en de LED verlichting zal stoppen met knipperen. Controleer de werking van de propellers door gas te geven en terug te nemen.

kleine rode drone 

Aanvang van de vlucht

Nadat de Syma X11 RC Quadcopter aan de zender is verbonden, beweeg de gashendel (joystick) naar voren tot de X11 ongeveer 30 cm hoog zweeft. Het moet relatief eenvoudig zijn om met dit model te vliegen ook voor mensen met weinig ervaring van zowel quadcopters als joysticks. Als de quadrotor een flip moet maken of andere bewegingen en het is moeilijk te hanteren, probeer de gyroscopen te resetten door het op een vlakke grond neer te leggen en beide joysticks heen en weer te schuiven tot de LED verlichting gaat gloeien om de reset te bevestigen.. Probeer opnieuw en kijk of het nu lukt om evenwichtig te gaan zweven.

Let op: absolute beginners kunnen hun eerste vluchten beter eerst buiten proberen – en ook niet te dicht bij bomen of op plekken waar je de SYMA X11 r/c quadcopter kwijt zou kunnen raken. Een kelder of een garage zijn ook een geschikte omgeving om vertrouwd te raken met de eigenzinige vliegmogelijkheden van de Syma X11 Hornet.
In tegenstelling tot andere “speelgoed-achtige” quadrotors, heeft de X11 een goede vllieggedrag. Dit geldt net zo goed als je binnen wilt vliegen of buiten.

We hebben met de X11 RC Quadcopter (vergelijkbaar met de Traxxas QR-1 Quadcopter) buiten gevlogen op een dag met een beetje wind en we hebben ons geamuseerd, zonder problemen om de quadcopter onder controle te houden. De X11 model wordt geleverd met een “Hi” modus die wordt geactiveerd door op de tuimelschakelaar op de hogere linker deel van de afstandsbedieningzender te klikken – deze specifieke modus ondersteunt het maken van hoge hoeken om mogelijke effecten van tegenwind te compenseren.

Er is ook een “flip” knop – op de bovenste rechterkant van de TX (zender). Dit mag alleen buiten worden gebruikt, omdat de X11 Quadcopter een beetje ruimte wil voor zo’n manoeuvre. We hebben gemengde resultaten ervaren met de flip functie – soms gebeurde het niet en soms werd de flip wel uitgevoerd. Misschien dat de “Hi-lo” modus een impact heeft op deze functie.

Vliegafstand
Een mini quadrotor zoals de Syma X11 Hornet wordt gebouwd om tot ongeveer 100 voet (30 meter) ver van de controller te kunnen vliegen – verder dan dat kun je de orientatie kwijt raken of de quadrotor uit het zicht verliezen. We vlogen met de X11 Hornet tot een afstand van zeker 125 voet (38 meter) zonder enig probleem van stabiliteit en/of controle.

Handleiding en Documentatie

De gebruikershandleiding legt alle beschikbare functies goed uit – bijvoorbeeld resetten, trimmen, de vlieg modi en ga zo maar door. Gewoonlijk, laat de Chinese vertaling wat te wensen over … maar, vergeleken met de vroegere documentatie is deze aardig goed. Probeer toch vertrouwd te raken met de handleiding en hou het bij de hand want er worden verschillende functies beschreven die je nooit zou achterhalen zonder de handleiding.

Voordelen

 • Crashproof
 • Waar voor uw geld
 • Manier van vliegen
 • Functies
 • Niet duur
 • Binnenkort ruim beschikbaar!

 

Nadelen

 • Propeller beschermers zijn breekbaar en dus gevoelig voor botsingen tegen harde of vaste voorwerpen
 • De motoren van de X11 moeten regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt – pluizen, stof en haren kunnen voor verstopping zorgen
 • Reserve onderdelen zijn nog niet volledig beschikbaar

 

 

Onze Suggestie – Wil je er een kopen?

Wij, maar ook verschillende beginners en ervaren vliegers, zijn gefascineerd door onze eerste ervaring met de SYMA x11 r/c quadcopter – rood. Tot op zekere hoogte werkt het beter – voor een beginner – dan de TRAXXAS QR-1, dat sinds zijn verschijning de standaard dicteert in quadcopters voor beginnende vliegers.
Ook vanwege de betaalbare prijs, krijgt de Syma X11 absoluut onze volgende advies “Ja, koop er een!”

Conclusie

De Syma X11 RC Quadcopter is een uitstekende Quadcopter van Syma Toys. Lees de hele recensie van de Syma X11 Hornet na, dat is handig om te bepalen of het de beste quadcopter is voor beginners en gemiddelde vliegers. Deze recensie is aangevuld met de beoordeling van onze uitgever en van een aantal gebruikers. De meningen kunnen natuurlijk verschillen. Liever een ander klein onbemand vaartuigje ga dan terug naar het overzicht met kleine droontjes.