Mini drones zijn leuk speelgoed voor de hele familie

Speelgoed maker Parrot heeft, in deze tijdperk van digitale verwennerij, een futuristisch geschenk onthuld voor de komende feestdagen. Vorige week, presenteerde de Franse firma zijn mini drones op de VAE markt (markt van de Verenigde Arabische Emiraten).

Jumping Sumo:

speelgoed

 

Hun Jumping Sumo en Rolling Spider, bediend via mobiele apparaten, zijn geschikt voor iedereen boven de 14. Maar dit robotachtige speelgoed is uitstekend vermaak voor alle leeftijden. De Jumping Sumo is een drone op wielen en kan zodanig worden geprogrammeerd dat het in een rechte lijn beweegt, een zigzaglijn en in cirkels, maar ook 80 cm hoog springt en voorwerpen wegtrapt die in zijn weg zitten. Via een ingebouwde camera, kan het ook video’s opnemen en ze opslaan op een aangesloten USB. De lengte van de video is natuurlijk afhankelijk van de capaciteit van de USB.

Rolling spider:

mini parrot drone

 

“Hiermee kun je je eigen videogames maken, je eigen amusement” zegt François-Xavier Charbonnel, verkoopmanager van Parrot voor het Midden-Oosten, Afrika en India. De Jumping Sumo kan bochten maken van 90 en 180 graden en is vrij stabiel, met zijn grote, brede wielen. Het is een leuk speeltje, en je kunt je voorstellen dat de hele familie zal vechten om wie er mee aan de beurt mag. De moeite waard dus, met zijn prijskaartje van Dh849 (UAE Dirham – 218 euro, 231 USD) en leverbaar in wit, zwart of bruin.

De Rolling Spider is nog speelser en, in tegenstelling tot de Jumping Sumo, kan ook vliegen. Met zijn 55 gram, is de Rolling Spider een van de lichtste van de Parrot mini drones. Met de wielen, kan het gewicht oplopen tot 65 gram, maar het moet licht blijven om makkelijk te kunnen vliegen. Zijn teerheid maakt het echter ongeschikt voor buiten omdat het op een winderige dag zou het weggeblazen kunnen worden. Het kan een volledige cirkel flip doen en, als je het in de lucht gooit, zullen zijn sensoren meteen de positie detecteren en het in de lucht houden. Met een prijs van Dh 499 (UAE Dirham – 128 euro, 135 USD), is de Rolling Spider verkrijgbaar in wit, rood of blauw.

Prijzen zijn inclusief een batterij, een USB kabel om de batterij op te laden, en een gratis app voor Apple iOS, Google Android en Windows. De software, beschikbaar op de website, wordt regelmatig bijgewerkt, aldus de heer Charbonnel. Hoewel beide drones foto’s kunnen nemen, dient de camera op de Rolling Spider meer voor de stabiliteit dan om foto’s te maken.

Beide apparaten zijn eenvoudig te bedienen en kunnen worden aangesloten op je smartphone of tablet via wifi. Helaas is de levensduur van de batterij aan de korte kant en steeds weer moeten opladen is vervelend en werkt langdurig gebruik een beetje tegen. De batterij volledig opladen kan trouwens een paar uur duren.

De volgende versie van de vliegende drone, die de naam Bebop Drone zal dragen, wordt verwacht begin volgend jaar en zal verbeterde camera en video functies hebben. Het zal moeten blijken of de fans dan nog geïnteresseerd zijn in het concept of ze het inmiddels vervelend zijn gaan vinden.